Kanapki nie muszą być nudne ! Żeby się o tym przekonać warto sięgać po produkty inne niż zazwyczaj, czyli po prostu ser czy wędlina. I wcale nie będzie to bardziej czasochłonne, a na pewno ciekawsze, ale też zdrowe J
Na pastę z fasoli natknęłam się kiedyś w prasie, ale swoją wersję trochę „przerobiłam”. Podkreśliłam smak fasoli dodając do niej odrobinę czosnku i natki pietruszki.
Warto spróbować J
Sałatka z botwinki
Kiedyś, w trakcie szukania propozycji na botwinkę znalazłam przepis na sałatkę. Trochę go zmodyfikowałam i powstała moja wersja sałatki. Zawiera tylko kilka składników, jest szybka w przygotowaniu i smaczna. Może stanowić przekąskę lub fajną lekką kolację J
Sałatka ze szparagów
Byłam na targu i znowu je kupiłam … Szparagi - stały rządkiem i uśmiechały się do mnie J Sezon trwa. Tym razem przygotuję sałatkę. Jest to fajne danie na kolację, ale można też zapakować w pojemniczek i zabrać do pracy jako drugie śniadanko (ja tak właśnie zrobię ;))
Pasta z jajek
Kanapki nie muszą być nudne ! Żeby się o tym przekonać warto sięgać po produkty inne niż zazwyczaj, czyli po prostu ser czy wędlina. I wcale nie będzie to bardziej czasochłonne, a na pewno ciekawsze, ale też zdrowe J
Na pastę z fasoli natknęłam się kiedyś w prasie, ale swoją wersję trochę „przerobiłam”. Podkreśliłam smak fasoli dodając do niej odrobinę czosnku i natki pietruszki.
Warto spróbować J
Pasta z awokado
Guacamole, czyli pasta z awokado to prosty i zdrowy sposób na kanapki. Pasta jest łatwa w przygotowaniu i smaczna, a poza tym jest doskonałą alternatywą do zwykłych kanapek.
Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich. Istnieje bardzo wiele przepisów na jego przygotowanie – może zawierać pomidory, paprykę chili, cebulę czy czosnek. Jego skład tak naprawdę zależy od naszych upodobań smakowych czy dostępności składników. Najczęściej podstawą potrawy jest awokado, sok z cytryny i sól.
Ja postanowiłam zrobić dwie wersje pasty z różnymi dodatkami – z oliwkami i pomidorem. Obydwie smaczne :)
Dynia pieczona z serem pleśniowym
To pyszne, aromatyczne danie, którego przygotowanie zajmuje 5 minut. Resztę czasu dynia spędza w piekarniku ;) Delikatny smak dyni doskonale współgra z wyrazistym serem, a zioła stawiają kropkę nad „i”. Danie idealne na kolację.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz