Pasta z jajek
Moja dzisiejsza propozycja na śniadanie to jajka. Uwielbiam jajka pod każdą postacią. Są one bardzo bogatym źródłem substancji odżywczych. Zawierają mnóstwo łatwo przyswajalnego białka, wapnia, magnezu oraz witaminy A.
Moja dzisiejsza propozycja na śniadanie to jajka. Uwielbiam jajka pod każdą postacią. Są one bardzo bogatym źródłem substancji odżywczych. Zawierają mnóstwo łatwo przyswajalnego białka, wapnia, magnezu oraz witaminy A.
Jajko zjedzone na śniadanie dostarcza
organizmowi niezbędnych składników odżywczych na cały dzień.
Ale żeby nie było nudno, przygotuję
pastę jajeczną. Jest bardzo prosta i szybka do wykonania.
- 3 jajka,
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego,
- 1 łyżeczka majonezu,
- 3 łyżeczki szczypiorku,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
- Jajka ugotować na twardo (włożyć do lekko posolonego wrzątku – wtedy nie popękają - i gotować 10 min.
- Jajka obrać, wystudzić i pokroić w drobną kostkę.
- Pokrojone jajka wrzucić do miseczki, dodać jogurt i majonez. Doprawić solą i pieprzem.
- Szczypiorek drobno posiekać, dodać do jajek i dokładnie wymieszać.
- Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz