Pyszne na talerzu

Pyszne na talerzu

czwartek, 25 sierpnia 2016

Twarożek z melonem

Twarożek z melonem

Sierpień to miesiąc dojrzewania melonów. Teraz można je kupić aromatyczne, słodkie i soczyste. Aż trudno przejść koło nich obojętnie ;) Melony możemy używać do dań słodkich, ale również do wytrawnych. To zależy tylko od naszej wyobraźni i upodobań.

Składniki:

  • 25 dag twarogu,
  • ½ kubeczka śmietany 18%,
  • 3 łyżeczki miodu,
  • ½ dojrzałego melona,
  • 2 łyżeczki soku z cytryny.

Przygotowanie:

  • Twaróg rozdrobnić widelcem i połączyć ze śmietanką oraz z miodem.
  • Melona obrać ze skórki i usunąć pestki, pokroić w większą kostkę i skropić sokiem z cytryny.
  • Twarożek wyłożyć na talerzyk, obłożyć go melonem.

 





















Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz