Twarożek z melonem
Sierpień to
miesiąc dojrzewania melonów. Teraz można je kupić aromatyczne, słodkie i
soczyste. Aż trudno przejść koło nich obojętnie ;) Melony możemy używać do dań
słodkich, ale również do wytrawnych. To zależy tylko od naszej wyobraźni i
upodobań.
Składniki:
- 25 dag twarogu,
- ½ kubeczka śmietany 18%,
- 3 łyżeczki miodu,
- ½ dojrzałego melona,
- 2 łyżeczki soku z cytryny.

Przygotowanie:
- Twaróg rozdrobnić widelcem i połączyć ze śmietanką oraz z miodem.
- Melona obrać ze skórki i usunąć pestki, pokroić w większą kostkę i skropić sokiem z cytryny.
- Twarożek wyłożyć na talerzyk, obłożyć go melonem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz