Lubię
połączenia nieoczywiste. Bo efekt jest zaskakujący, na plus oczywiście. Taka
jest właśnie sałatka z arbuza, rukoli i fety. Zdecydowany smak sera i sałaty
doskonale podkreśla delikatnego słodkiego arbuza. Sałatka bardzo świeża i
aromatyczna – polecam .
Składniki:
- ćwiartka arbuza,
- opakowanie sera typu feta,
- 2 garści rukoli,
- 1 garść czarnych oliwek,
- kilka listków mięty,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 2 łyżeczki miodu,
- 2 łyżeczki soku z cytryny,
- sól,
- świeżo mielony pieprz.

Przygotowanie:
- Z arbuza usunąć pestki, pokroić w kostkę i włożyć do miski.
- Fetę również pokroić w kostkę i dodać do arbuza.
- Oliwki odsączyć z zalewy i przekroić na połówki.
- Listki mięty posiekać i razem z oliwkami dodać do sałatki.
- Oliwę wraz z sokiem wlać do miseczki, dodać miód, sól i pieprz i dokładnie wymieszać.
- Sosem polać sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz