Pyszne na talerzu

Pyszne na talerzu

czwartek, 11 sierpnia 2016

Koktajl z arbuza i melona

Koktajlowe szaleństwo trwa J Tym razem arbuz w towarzystwie melona i brzoskwini.
Arbuz w większości składa się z wody, więc doskonale nadaje się koktajli.
Idealny jest na upalne dni, gasi pragnienie, nawadnia organizm, a także obniża temperaturę ciała.  
Arbuzy mają bardzo orzeźwiający smak i doskonale komponują się z innymi owocami.




Koktajl z arbuza i melona

Składniki:
  • ¼ arbuza,
  • ¼ żółtego melona,
  • 2 brzoskwinie,
  • sok z jednej cytryny,
  • 1 łyżeczka nasion chia.


Przygotowanie:
  • Arbuza i melona pokroić na mniejsze kawałki, usunąć pestki.
  • Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki.
  • Wszystkie owoce przełożyć do wysokiego naczynia, dodać sok z cytryny i zblendować.
  • Wsypać nasiona chia.

 
Smacznego J








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz