Pyszne na talerzu

Pyszne na talerzu

niedziela, 31 lipca 2016

Koktajl z arbuza i mango

Środek lata to najlepszy okres na pyszne koktajle. Jest mnóstwo świeżych owoców do wyboru, więc nuda nam nie grozi :) Arbuzy kuszą swoim aromatem i pięknym kolorem. Uwielbiam je. Kupiłam … i zrobiłam pyszny koktajl na śniadanie. Bardzo orzeźwiający i pełen witamin. Będzie też świetny na letnie popołudnie przy dobrej książce :)

Koktajl z arbuza i mango


Składniki:
  • ¼ średniego arbuza,
  • 1 dojrzałe mango,
  • 1 banan,
  • ½ szkl. soku z pomarańczy,
  • 1 łyżeczka nasion chia (kliknij by dowiedzieć się więcej)


Przygotowanie:
  • Arbuza pokroić na kawałki.
  • Mango obrać ze skórki i usunąć pestkę.
  • Do wysokiego naczynia włożyć pokrojonego arbuza, mango i banana.
  • Wlać sok z pomarańczy dobrze zmiksować przy pomocy blendera.
  • Dodać nasiona chia i wymieszać.
  • Rozlać do szklanek.



Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz